Bågar

Brillor å sånt erbjuder marknadens bästa glasögon och solglasögon från världsledande leverantörer. Hos oss finns det mycket att välja på när du vill ha det bästa!

Hos oss hittar du originalen.

MOSCOT

Moscot har varit en New York-institution sedan 1915. Idag är det 5:e generationen som reproducerar dessa 50-talsmodeller efter originalen i minsta detalj. Den mest populära modellen Lemtosh kan vi se på bl a skådespelaren Jonny Depp. Moscot har också sin egen solglasögonkollektion där alla modeller levereras med härdade mineralglas.

MYKITA

Bågarna från Berlin-baserade MYKITA är vackra kombinationer av estetik, funktionalitet och kvalitet. Alla har formgivits för att skilja sig från mängden. En blandning av industriell design och poetisk elegans. Bågarna är tillverkade i acetat och svenskt stål från Sandvik. Oavsett material har alla produkter samma kännetecken: De tillverkas utan skruvar och lödningar.

PETER AND MAY

Peter and May är designade i Paris av två dedikerade eldsjälar som möttes i en ”High-End” optikerbutik för 10 år sedan. Deras mål är att designa och producera en kollektion som är elegant och modern och som får dig att känna dig självsäker i din vardagsstil. Deras fokus på klädsamma former, komfort och inte minst fantastiska färger är det som gör Peter and May till något mycket speciellt och eftertraktat.

RES REI

”Handmade in Italy with love”

Res Rei är ett ungt Italienskt varumärke som gjort succé sedan starten 2011. Deras framgång ligger i deras sinne för detaljer och respekt för hantverket. Alla bågar är handgjorda och designade i Italien och tillverkas i finaste acetat i fantastiska färger.

”Creating the perfect glasses for each individual customer”

ØRGREEN

Dansk design i 100 % titan. Ett lätt, starkt och nickelfritt material. Denna kollektion är känd för sina innovativa färger i mer än 400 kombinationer. Handgjorda i Japan. Varje båge går igenom mer än 100 moment innan den lämnar fabriken. Ørgreens unika design inspireras av 50-talets bil-och flygplansmodeller. Dessa detaljer syns på bågarnas öppna skalmar. Detta blir Ørgreens signum.

BARTON PERREIRA

Barton Perreira är ett märke av lyx och kvalitet, som sätter värde på mode och elegans.Från firmans bas i Kalifornien kommer ett pärlband av sofistikerade bågmodeller med diskret glamour och minutiös formgivning. Bill Barton och Patty Perreira hör till eliten av amerikanska bågdesigners. Bågarna tillverkas på de bästa japanska fabrikerna. Det är verkligen högklass i amerikansk stil, som också har gått hem hos många av Hollywoods kändisar såsom Angelina Jolie och Michael Douglas.

LINDBERG

Lindberg är ett danskt familjeföretag. Stilen är minimalistisk. Rim-serien som tillverkas av titan utan lösa delar väger 3 g. De finns i regnbågens alla färger, ofta framtagen genom elektrolys. Bågarna går att få i ädelmetaller och tillverkas då av guldsmeder. Now-serien där fronten tillverkas i kompositmaterial och skalmen i titan och väger 2,3 g. Strip 9700-kollektionen är en underbar kombination mellan acetat och titan. Lindbergs mål är att göra livet vackert och lätt för bärare av glasögon över hela världen.

GÖTTI

Den schweiziske designern Sven Götti är mannen bakom denna klassiska tidlösa minimalistiska design. Tunna lätta titanbågar som tar för sig på ett kravlöst vis i ansiktet.

Less is more. Schweizisk elegans med öga för detaljer och teknik.

MUNIC

Optikern Marcus Reiss startade 1991 MunicEyewear. Designen är avskalad, stilsäker och harmonisk med en diskret elegans. Enkla detaljer, dämpade färger och enastående material kännetecknar bågarna från Munic.