Glas

Vet du vad det är för skillnad på närsynt och översynt?

Vad är astigmatism och presbyopi?

Här följer kortfattat en snabbguide på dessa begrepp:

Rodenstock

Ledande inom synens värld. Rodenstock är en av världens ledande tillverkare av glasögonglas och glasögonbågar. Vilket gör Rodenstock till ett unikt varumärke inom glasögonoptik då man kan få kompletta solglasögon med styrka, dvs båge och glas från samma leverantör.

B.I.G EXACT

Genom att kombinera vår DNEye Scanner med vår patenterade teknik kan vi fastställa alla relevanta biometriska data. Dessa data används för att skapa en unik biometrisk ögonmodell. Utifrån denna modell kan vi sedan beräkna ett glas som uppfyller individens behov på mikrometernivå. Vi kallar detta DNEye PRO-teknik och Rodenstock är den enda glastillverkare som direkt kan överföra alla mått till glasproduktionen. Dessa glas ger människor den skarpaste möjliga synen i alla blickriktningar och på alla avstånd, både i glasögonens periferizoner samt på nära, mellan och långt avstånd.

Klicka på bilden nedan och se hur tekniken funkar!

Skötselråd å sånt:

 

Rengör…

Rengör dina glasögon minst en gång om dagen. För att undvika repor finns speciella putsdukar hos din leg.optiker. Där finns också speciella rengöringsmedel. Skölj glasögonen i kallt eller ljummet vatten. Spruta på rengöringsmedel, torka med en ren handduk och efterpolera med putsduk. Ta alltid på och av glasögonen med båda händerna så att inte bågen blir sned och behöver justeras.

Förvara glasögonen i ett fodral…

Glasögonen bör förvaras i ett hårt fodral när de inte används. Ett lagom stort fodral som varken trycker på bågen eller låter glasögonen glida omkring inne i fodralet.

Gör en årlig service…

En gång om året bör du besöka din leg.optiker för rengöring och justering av dina glasögon.

Kolla synen…

Gör regelbundna kontroller vart tredje år.

Glasen är temperaturkänsliga…

Lämna dem utanför bastun. Skölj aldrig glasögonen i varmt eller hett vatten och lämna dem inte i bilen en varm sommardag. Undvik ånga från ugn samt diskmaskin.

Garanti…

Vi lämnar 2 års garanti på produktfel. Om du inom 3 månader inte kan använda dina progressiva glas byter vi ut dem till ett par avståndsglas och ett par läsglas. Går dina glasögon sönder av en olyckshändelse kan du kontakta ditt försäkringsbolag för att göra en skadeanmälan på din hemförsäkring.

Service…

Kom in och låt oss efterjustera dina nya glasögon så de passar så korrekt som möjligt. Sadlar och skalmtoppar kan bytas ut när de blir slitna och ofräscha. Vi kan demontera dina glasögon för en noggrann rengöring av båge och glas i vårt ultrabad. Vi tar emot de flesta reparationer. Vi kan slipa om befintliga glas om du vill byta båge. Vi kan polera upp dina gamla ofräscha plastbågar.

 

Är du också trött på att putsa dina glasögon? Då har vi lösningen för er.

Tack vare den nya ytbehandlingen X-tra Clean från Rodenstock behöver du inte putsa dina glasögon lika ofta.

Den avgörande faktorn är finishen. Det vill säga det yttersta skiktet på glasets båda sidor hos våra glas med premiumytskikt. Tack vare den extremt glatta ytan fastnar knappt någon smuts och skulle glasen bli smutsiga är de mycket lätta att rengöra.

Likt en nyvaxad bil rinner vatten och smuts av ytan utan att få fäste och är extremt lätta att hålla rena.

TRYCK PÅ PLAY OCH SE HUR X-TRA CLEAN FUNKAR!

 

 

 

 

 

 

För att läsa mer om våra glasleverantörer klicka här: Glasleverantör